vrijdag, 28. juli 2006 - 16:05

Kubica voor Schumacher en Doornbos

BMW Sauber-testcoureur heeft de Duitse fans weerhouden van een eerste plek voor hun favoriet, Ferrari-coureur Michael Schumacher. Kubica was met een 1:16.255 bijna drie tiende sneller dan de Duitser.

Achter dit tweetal reed Red Bull Racing-testcoureur Robert Doornbos zich naar een knappe derde tijd, op iets meer dan drie tiende van de snelste tijd. MF1 Racing-coureur Christijan Albers reed de tweeëntwintigste tijd, op bijna twee en een halve seconde van Kubica.

De tweede vrije training begon nat, want het had een kwartier voor de start van de sessie flink geregend. De eerste tijden kwamen dan ook bij lange na niet in de buurt van de tijden van vanochtend, maar de baan droog snel op en uiteindelijk reed Kubica sneller dan Wurz in de eerste vrije training.

MF1 Racing-testcoureur Marcus Winkelhock was na 27 minuten de eerste coureur die het probeerde op droogweerbanden en dat leidde tot een kettingreactie. Alle grote namen deden hetzelfde en verbeterden hun tijd keer op keer. Michael Schumacher was de eerste in de 1:16, maar werd toch nog verslagen door Robert Kubica.

Ook Robert Doornbos had een goede tweede sessie. De Nederlander zette vanochtend al de vijfde tijd neer, maar was vanmiddag nog iets sneller. Het is lang geleden dat we Doornbos zo hoog hebben zien eindigen bij een vrije training. Op 12 mei bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje stond hij voor het laatst zo hoog, toen werd hij tweede.

De nieuwe auto van Super Aguri betekent nog niet die grote stap voorwaarts als was verwacht. Beide coureurs van het team eindigden onderaan, maar dat zegt niet alles. Debutant Sakon Yamamoto reed geen tijd, en Takuma Sato zat maar één tiende achter de tijd van Scuderia Toro Rosso-coureur Scott Speed.

Er was maar één man die in deze sessie helemaal niet in actie kwam. Williams-coureur Nico Rosberg had in de eerste vrije training zijn auto in de prak gereden en kon niet meer op pad. Het Duitse publiek kon daardoor niet genieten van hun jongste landgenoot in de Formule 1.
Categorie:
Tag(s):