vrijdag, 14. juli 2006 - 16:15

Kubica weer bovenaan na tweede vrije training

Net als in de vrije training van vanmorgen was BMW Sauber-testcoureur Robert Kubica ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk de snelste. De Pool was wel ruim een tiende langzamer dan vanochtend, met een 1:16.902.

Renault-coureur en kampioenschapsleider Fernando Alonso eindigde als tweede en derde was Honda-testcoureur Anthony Davidson. Snelste Nederlander was Robert Doornbos op een achtste plek, op 1,2 seconde van de snelste tijd. Christijan Albers vinden we terug op een zestiende plaats.

Alle coureurs kwamen in de middag in actie. De prijs voor de meest geduldige coureur moet echter gaan naar Williams-coureur Mark Webber. De Australiër reed in de eerste vrije training geen enkele ronde en kwam in de tweede vrije training pas na veertig minuten de baan op. Uiteindelijk reed hij tien ronden en kwam tot een achttiende tijd.

De titelstrijd is nieuw leven ingeblazen door de overwinning van Ferrari-coureur Michael Schumacher in de Grand Prix van Amerika en iedereen keek dan ook met veel verwachtingen uit naar de confrontatie Renault-Ferrari. Beide teams hebben in de eerste vrije training geen tijden neergezet, en de tweede vrije training werd in het voordeel van Renault beslist. Alonso werd tweede en teamgenoot Giancarlo Fisichella eindigde als vijfde. Schumacher moest vier tiende toegeven op Alonso en teamgenoot Felipe Massa reed zijn bolide naar een dertiende tijd.

Opvallend waren twee hevige ongelukken in het midden van de sessie. Honda-coureur Rubens Barrichello had een zware crash en parkeerde zijn auto in de bandenstapels. De Braziliaan stapte ongedeerd uit, maar hij kon geen ronden meer rijden. Barrichello reed vandaag in totaal slechts vijf ronden, nadat hij vanochtend al helemaal niet naar buiten was gekomen.

Daarna was het de beurt aan Scuderia Toro Rosso-coureur Scott Speed. De Amerikaan vloog er op precies hetzelfde punt vanaf en daarmee was ook zijn sessie over. Speed was ongedeerd, maar van zijn auto kan dat niet gezegd worden.

Voor het team van Red Bull Racing moest Doornbos de eer hoog houden, want racecoureurs David Coulthard en Christian Klien konden het tempo niet volgen. Beide coureurs eindigden respectievelijk als 25ste en 27ste en waren zelfs langzamer dan Super Aguri-coureur Takuma Sato.

Christijan Albers had een normale vrije training. De Nederlander had een klein momentje bij het opkomen rechte stuk, maar was wel de snelste van de twee racecoureurs van MF1 Racing. Hij was ruim een halve seconde sneller dan teamgenoot Tiago Monteiro. Maar Adrian Sutil kon hij niet bijhouden. De testcoureur van het team verraste net als vanochtend, toen hij vijfde was, met een goede zevende plek.

Het team van McLaren heeft nog veel werk te verrichten. Pedro de La Rosa kwam bij zijn eerste vrije trainingen van dit seizoen niet verder dan een negentiende tijd. En ook teamgenoot Kimi Raikkonen was niet van voren te vinden, de Fin reed een vijftiende tijd. En tot overmaat van ramp viel zijn auto in zijn allerlaatste ronde ook nog eens stil, vermoedelijk met een motorprobleem. Hij was bezig met een laatste poging om zijn tijd te verbeteren en de sessie was officieel al afgelopen, toen zijn auto de geest gaf.
Categorie:
Tag(s):