donderdag, 17. augustus 2006 - 15:29

Kuijt vertrekt naar 'droomclub' Liverpool

Liverpool heeft eindelijk de aanvaller aangetrokken die het begeerde: Dirk Kuijt. De aanvaller tekent voor vier jaar bij zijn 'droomclub.'
Op de dag van Ierland-Nederland (0-4) zou Feyenoord een akkoord hebben bereikt met Liverpool over de transfersom die niet de ooit gehoopte € 20 miljoen, maar 'slechts' € 18 miljoen zal bedragen. Overigens is dit bedrag het grootste transferbedrag dat de Kuip-club ooit ontving.

De Katwijker tekent waarschijnlijk vrijdag, maar misschien ook wel zaterdag, een contract bij The Reds, de club waar ook Boudewijn Zenden en Jan Kromkamp onder contract staan. Zaterdag begint Liverpool de nieuwe competitie met een wedstrijd tegen debutant Sheffield United.

Kuijt zelf spreekt op de website van Feyenoord van een droomtransfer. Liverpool is voor mij inderdaad de droomclub waar ik naar uitkeek. Er was meer belangstelling uit het buitenland, maar voor mijn gevoel was er niet één bij van het kaliber Liverpool. Een geweldige club met een enorme uitstraling en een fantastisch meelevend publiek. En een historie om van te smullen. Ik vind het een eer om voor zo’n club te gaan spelen.'

Feyenoord heeft tot 31 augustus om een opvolger voor Kuijt te zorgen. De Noor Erik Nevland (24 goals in 49 wedstrijden voor FC Groningen) is daarvoor waarschijnlijk de belangrijkste kandidaat. Opvallend geboeg begint Feyenoord komend weekend het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Groningen.
Categorie:
Tag(s):