zondag, 1. oktober 2006 - 20:20

Kunstenaars exposeren tussen bloemen en paprika's

Klazienaveen

Duizenden mensen genoten zondagmiddag van Kunst in de Kas in het tuinbouwgebied van Klazienaveen. Kunst in de Kas is een gezamelijk en jaarlijks terug kerend evenement van tuinders en kunstenaars en wordt georganiseerd door de Stichting Tuinbouw Emmen. Glastuinders aan De Kring en het Ambacht in het tuinbouwgebied openden hun deuren voor een breed publiek. In negen kassen konden de bezoekers genieten van kunst, muziek, dans en theater.

De kunstenaars presenteerden een breed scala aan kunstvormen zoals textielkunst, keramische kunst, pentekeningen en diverse schildertechnieken. Tussen de bloemen en komkommers steelden de kunstwerken de show en hingen de mooiste schilderijen en foto's. Tijdens Kunst in de Kas is er altijd veel ruimte voor actieve en vernieuwende kunstenaars, die regionale en nationale bekendheid genieten.

Voor andere kunstenaars kan Kunst in de Kas een mooie opstap zijn naar meer bekendheid. Eén van de beroepskunstenaars is de net aan de Academie Minerva afgestudeerde Sophia Heeres en de Emmer kunstenaar Jans Katerbarg.

De achtste editie van Kunst in de Kas werd geopend door Tweede kamerlid Jan Mastwijk, Miss Butterfly en wethouder Jan Kuper van de gemeente Emmen.
Provincie:
Tag(s):