vrijdag, 21. juli 2006 - 18:21

Kustzone Almere Poort kandidaat Europan 9

Almere

De gemeente Almere stelt zich door aanmelding van de kustzone kandidaat voor deelname aan de Europese architectuurwedstrijd Europan 9. Voor Europan 9 heeft Almere het gebied in de noordelijke kop van de kustzone Almere Poort aangemeld. De kop wordt ontwikkeld als boulevard met in de uiterste punt een markerend woongebouw. In de kustzone Almere Poort gaat Almere haar gezicht aan het water tonen. De schitterende locatie vraagt om ontwerpen van de hoogste kwaliteit.

Europan is een architectuurwedstrijd voor jonge architecten. De organisatie ligt bij ‘Association Europan, een samenwerkingsverband van Europese landen waar Nederland sinds 1988 aan deelneemt. In 2007-2008 vindt de negende editie plaats.

Deelnemende architecten moeten een stedenbouwkundige visie maken met als onderdeel een concrete woningbouwopgave. Deelnemende landen kunnen locaties aandragen die onderwerp zijn van de studie. Aanmelding betekent tevens de intentie om het winnende ontwerp uit te voeren.

Eind september 2006 is bekend of de locatie in Almere is geselecteerd voor deelname. Wanneer dat het geval is, start in januari 2007 de feitelijke prijsvraag voor de deelnemende architecten. Een jaar later vindt de bekendmaking van de winnaars plaats.
Provincie:
Tag(s):