woensdag, 11. januari 2006 - 21:03

KvK-certificaat voor 21 studenten

Almere

Met de uitreiking van een certificaat door KvK-voorzitter Rob Nijhof werd dinsdag het eerste Start-It-up traject afgesloten. Via dit traject heeft de Kamer van Koophandel Flevoland 21 studenten van de IIE in Almere klaargestoomd voor het ondernemerschap.

Bij de IIE staat ondernemerschap hoog in het vaandel, studenten kunnen alleen afstuderen als zij hebben laten zien succesvol ondernemer te zijn. Het Start-It-up traject is een onderdeel van de studie, en wordt inhoudelijk ingevuld door de kamer van koophandel. Alle belangrijke aspecten van het ondernemerschap komen aan bod, zoals financiering, belastingen, juridische zaken en marketing.

De 21 studenten die dinsdag 10 januari het traject afsloten, zijn inmiddels allemaal ondernemer. Een bijzonderheid, aldus Rob Nijhof. “Te weinig Nederlanders starten een eigen bedrijf. Ook bij Nederlandse jongeren blijft de ondernemingszin ver achter bij omringende landen en de VS. Deze 21 studenten vormen daarop een goede uitzondering: zij weten nu dat dat ondernemerschap een interessante optie is, een reëel alternatief voor een baan in loondienst.�
Provincie:
Tag(s):