woensdag, 22. februari 2006 - 18:01

Kwartmiljoen bezoekers voor website

Onstwedde

De 61-jarige Willem Orsel uit Onstwedde is dinsdag in het zonnetje gezet door website www.onstwedde.nl. Orsel kreeg een presentje omdat hij de 250.000 bezoeker van de website was.

Hij kreeg een badhanddoek met opschrift ‘Ik was de 250.000e bezoeker van www.onstwedde.nl’. ,,Die komt mooi van pas want ik ga binnenkort op vakantie’’, reageerde Orsel.

Het duurde overigens even voordat de kwartmiljoenste bezoeker was achterhaald. Om erachter te komen wie dat was, moest webmaster Wessel Wessels wel wat technische trucjes uit de kast halen. Maar het is uiteindelijk gelukt. De werkgroep Onstwedde Digitaal is blij nu al de 250.000e bezoeker te kunnen verwelkomen. Begin vorig jaar is de website helemaal gereconstrueerd. Daarna verveelvoudigde het gemiddeld aantal bezoekers per dag.

Eind vorig jaar volgde een tweede reconstructie, die wederom een forse stijging van het bezoekersaantal tot gevolg had. Sindsdien wordt de website door gemiddeld 1500 mensen per dag bezocht. ,,Dat is bijna vijftig procent van het totaal aantal inwoners van Onstwedde. Dat is een aantal waarop wij nooit hadden durven hopen’’, zegt Dirk Wessels namens de werkgroep.

Wessels noemt de vele bezoekers een enorme stimulans voor de werkgroep: ,,De vele bezoekers zijn voor ons een duidelijk signaal dat het werk dat wij – grotendeels als vrijwilligers – voor de site doen door velen wordt gewaardeerd.’’
Provincie:
Tag(s):