dinsdag, 31. oktober 2006 - 8:44

Laatste fases project Rolducker Parc

Kerkrade

Op maandag 30 oktober is in het raadhuis van Kerkrade de ontwikkelingsovereenkomst getekend met betrekking tot de twee laatste fases van het nieuwbouwproject ‘Rolducker Parc’. De overeenkomst werd getekend door wethouder Krasovec (ruimtelijke ordening) en de heer Joosen en de heer Boiten van de directie Regio Zuid van Rabo Vastgoed.

Het project in het Rolduckerveld bestaat uit vier fases. Fase 1 en 2 zijn al gerealiseerd door Woningstichting Land van Rode. Er zijn onder andere huur- en koopappartementen en twintig twee onder één kap woningen, geschakeld via garages, gerealiseerd.

Binnen fase 3 en 4 zijn duurzame eengezinswoningen ontwikkeld in een klassieke vormgeving en waarvan de stijl gebaseerd is op de jaren 30. Ze hebben een eigen uitstraling en beschikken over een hoog afwerkingsniveau. De verkoop van fase 3 (twintig woningen) is recent gestart.

De gemeente Kerkrade en woningstichting Land van Rode hebben in 1995 een toekomstvisie voor dit gebied opgesteld. Door het slopen van 360 galerijwoningen en het terugbouwen van een divers woningaanbod, diende de buurt een forse upgrading te krijgen. Nu ook de laatste fases van dit project op de rol zijn gezet, zal de beoogde metamorfose worden afgerond.

De eerste bouwactiviteiten starten al medio november met de aanleg van de nieuwe infrastructuur. Afhankelijk van het verloop van de verkoop, zal aansluitend de bouw van de woningen aanvangen.
Provincie:
Tag(s):