zaterdag, 2. september 2006 - 16:39

Laatste loodjes voor RandstadRail

Den Haag

De Projectorganisatie RandstadRail heeft vrijdag een nieuwe integrale planning voor RandstadRail gepresenteerd aan het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam. De projectorganisatie schat in dat met de kennis van nu RandstadRail eind oktober kan starten. De exacte datum wordt bij de start van het proefbedrijf bekend gemaakt. Dat is 3 weken voor ingebruikname van RandstadRail.

Begin augustus werd bekend gemaakt dat de start van RandstadRail werd uitgesteld. Oorzaken voor deze vertraging waren de problemen in juli met stroomvoorziening, een kapotte stroomkabel door de extreme hitte en als gevolg hiervan de vertraagde noodzakelijke veiligheidstesten. In augustus deden zich opnieuw complicaties voor die de oorspronkelijke planning verder opschortten. De afgelopen weken zijn alle beschikbare gegevens in kaart gebracht en is de nieuwe planning ingevuld.

De komende weken worden gebruikt om de systemen te testen. Als deze testen goed verlopen, wordt het hele traject vrijgegeven aan de vervoerders om proef te draaien. Dit houdt o.a. in testen van dienstregeling, beveiligingssysteem, seinen en wissels, etc.

De Projectorganisatie RandstadRail verwacht dat er geen kritische problemen meer zullen optreden. Maar dit kan bij een dergelijk complex infrastructureel project nooit 100% worden uitgesloten.

Het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam betreuren het dat de opleverdatum niet is gehaald en het geduld van de reizigers op de proef wordt gesteld. Beide stadsregio's stellen echte hoge eisen aan de veiligheid en onderstrepen het belang van voldoende testmogelijkheden zodat de reiziger straks veilig kan reizen met RandstadRail.
Het vervangend vervoer is gegarandeerd tot de ingebruikname van RandstadRail.
Provincie:
Tag(s):