donderdag, 27. juli 2006 - 14:17

Labrador pup bevrijd

Papendrecht

De politie kreeg op woensdagmiddag 26 juli de melding dat er een hond opgesloten zou zitten in een schuur bij een woning in de Jasmijnstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek het dier, een labrador pup van 3 a 4 maanden, al te zijn bevrijd. Buurtbewoners hadden het diertje uit een warme schuur bevrijd.

De politie nam een kijkje in de schuur en zag dat de pup onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten had gezeten: in een afgesloten schuur in een stalen bench met kranten en zonder water en eten. De bewoners waren niet thuis. Het dier zou al twee dagen in de schuur hebben gezeten.

In overleg met de officier van justitie werd de hond in beslag genomen en met de dierenambulance naar een dierenasiel gebracht. Ten tijde van de melding was het 32 graden buiten. In het schuurtje is het dan nog warmer geweest.
De eigenaar van de labrador zal nader worden gehoord.

Indien hij officieel afstand doet van het dier, gaat de pup naar een nieuwe eigenaar. Doet de eigenaar geen afstand dan blijft het dier in beslaggenomen en zal de rechter bepalen of het diertje bij de huidige eigenaar blijft of een beter baasje verdient.

(getoonde foto is een archief foto)
Provincie:
Tag(s):