zaterdag, 25. februari 2006 - 18:49

Ladies First

Heerenveen

Op 15 juli 2006 luidt op de Dam in Amsterdam het startschot voor het grootste klassieke rallyevenement ooit met als eindpunt 'Het plein van de hemelse vrede' in Peking. Twee bijzondere dames, Esther Visser uit Nieuwebrug(Frl) en Caroline de Greeff uit Groningen, zetten alles op alles om het op te nemen tegen 99 andere equipes in de rally van de eeuw. En ze zijn van plan te winnen.

De 36 jarige Esther en 30 jarige Caroline vormen de vrouwenequipe ‘Rally Team Ladies First’. Zij zullen met hun SAAB 96 aan de start verschijnen om de 18.000 kilometer tellende avontuur te volbrengen. Een reis die hen door Europa richting Turkije leidt. Daarna begint pas het echte avontuur. Door onherbergzame streken en over stoffige zandwegen moeten de dames hun weg zien te vinden, landen waar voor hen taal nog teken bekend zijn.

De betrouwbare SAAB tweetakt zal ze in ieder geval niet in de steek laten. Zo laten de dames weten. Goed geprepareerd en beladen met een extra motor voor het geval er onverhoopt een mankement optreedt en voorzien van alle nodige veiligheidsmaatregelen en extra snufjes zal het racemonster richting China ronken.

Behalve dat de dames al druk met hun voorbereidingen bezig zijn, moet er ook nog een groot deel van het benodigde geld op tafel komen. Er is meer dan 60.000,- euro nodig om de race te bekostigen. Diverse sponsoracties moeten dit geld bijéén brengen. Vrijdagavond kregen ze van de eigenaren van het aandelencafé ‘Stocks’ uit Heerenveen de kroeg in handen. Beide dames verdienden door zelf achter de bar te gaan staan de helft van de avond omzet.

De dames zullen door Blik op nieuws gevolgd worden en hebben tevens hun eigen weblog.
Provincie:
Tag(s):