vrijdag, 17. februari 2006 - 13:05

Lading speelgoed uit vrachtwagen gestolen

Oirschot

De politie heeft donderdagmorgen in zijn woning een 43-jarige inwoner van Best opgepakt. De man wordt verdacht van de diefstal van dozen met speelgoed. Het speelgoed werd in de nacht van woensdag op donderdag gestolen uit een vrachtauto die geparkeerd stond op parkeerplaats de Kriekampen aan de A58 onder de gemeente Oirschot.

Het zeil van de vrachtwagen werd stuk gesneden en de een gedeelte van de lading, bestaande uit dozen speelgoed, ontvreemd. In de woning van de verdachte vonden rechercheurs ruim vijftig dozen met speelgoed.

Recente onderzoeken – verricht in opdracht van het ministerie van Justitie – hebben zeer duidelijk aangegeven dat de transportsector veelvuldig slachtoffer is van criminaliteit. Er is met name een sterke toename van ladingdiefstallen en diefstallen van voertuigen met een gewicht beneden de 3,5 ton totaalgewicht.

Door toepassing van moderne logistieke concepten neemt de vrachtauto als het ware de functie van opslag van goederen voor een gedeelte voor haar rekening. In verhouding worden goederen steeds minder opgeslagen en steeds frequenter vervoerd. Het diefstalrisico verplaatst zich dus van de fabriekshal naar de vrachtauto en van de fabrikant naar het transportbedrijf. (bron TLN)

Chauffeurs worden keer op keer, door de branche vereniging en Transport en Logistiek Nederland, gewezen op de gevaren van het parkeren op slecht verlichtte of niet goedgekeurde parkeerplaatsen.
Provincie:
Tag(s):