woensdag, 29. maart 2006 - 11:36

Landelijke demonstratie voor betaalbare huren

Amsterdam

Onder druk van alle protesten heeft VVD-minister Dekker onlangs haar plannen voor forse huurverhogingen al enigzins bijgesteld. Maar helaas blijft het grootste deel van haar plannen overeind. Nog steeds is ze van plan om van een kwart van alle woningen de maximale huurprijs af te schaffen.

Het gevolg is dat de huur van die woningen kan verdubbelen. Zodra je wilt gaan verhuizen zal blijken dat er geen goedkope huurwoningen meer bestaan. Bovendien blijven de huurverhogingen ook voor zittende huurders de komende jaren met vijf tot zes procent per jaar zeer hoog. Huurders draaien nog steeds op voor de bezuinigingsdrift van dit kabinet.

Een groot aantal maatschappelijke organisaties waaronder De Woonbond, FNV en Platform Keer het Tij organiseren daarom op zaterdag 8 april een landelijke demonstratie in Amsterdam voor betaalbare huren. De demonstratie begint om 13.00 uur op de Dam. Tijdens de demonstratie zijn er opttredens van Yes-R, Carrie, Vincent Bijlo en Driek van Wissen, de dichter des vaderlands.
Provincie:
Tag(s):