vrijdag, 24. maart 2006 - 13:16

Landeljke Nordic Walking Dag in Exloo

Exloo

In Exloo wordt op zaterdag 1 april een grote landelijke Nordic Walking Dag gehouden. Alle disciplines van Nordic Walking worden die dag getoond en kunnen worden beoefend. Naast de basiscursus Nordic Walking zijn er unieke vormen als Nordic Running, Health Nordic Walking, Social Nordic Walking, Nordic Walking Fitnesstraining en de Nordic Walking vervolgcursus. De laatste vorm richt zich specifiek op mensen met gezondheidsproblemen als COPD, obesitas, diabetici, reuma, CVA, bekkeninstabiliteit of hartproblemen.

Nordic Walking krijgt steeds meer beoefenaars. Zowel jong als oud hebben deze nieuwe manier van gezond bewegen ontdekt en in het hart gesloten. Ondanks dat de beweging op ‘skiën op het droge’ lijkt, is de sport in korte tijd volledig ingeburgerd en geaccepteerd. Vooral in Drenthe wordt Nordic Walking fanatiek beoefend, vanwege de vele unieke wandellocaties.

Verscheidene producenten van materialen als poles, kleding en schoenen bemannen stands. De nieuwste snufjes worden door diverse leveranciers gepresenteerd.

De bekende Drentse Nordic Walkingtrainers, Coos de Bildt, Gea Bremer en Wim Brandt, geven uitleg over het beoefenen van de sport. Zij verzorgen clinics voor de beoefenaars van Nordic Walking.

AFP OutdoorFysiotherapie uit Assen richt een eigen stand in met onder andere informatie over de therapeutische beoefening van Nordic Walking. Als specialist in beweging is de fysiotherapeut uitermate geschikt als instructeur voor mensen met specifieke klachten. Ook tonen ze het sporten met een hartslagmeter en geven uitleg over bedrijventraining.

De Nordic Walking Dag is op zaterdag 1 april van halftien ’s morgens tot twee uur ’s middags bij Schutrups Exloo, Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Over de gehele dag worden er diverse activiteiten gepromoot. Om deel te nemen aan deze activiteiten is het goed sportieve kleding aan te trekken en eventueel de eigen poles mee te nemen.

Voor de liefhebbers is er aansluitend een Nordic Walkingroute van vijf kilometer uitgezet.
Provincie:
Tag(s):