donderdag, 21. december 2006 - 19:24

Landgraaf klaar voor 25-jarig jubileum

Landgraaf

Zaterdagavond 30 december gaat Landgraaf25 van start tijdens de AFTRAP. Het jubileumjaar van de zuidelijke gemeente wordt ingeluid met een spectaculair en vurig programma voor alle inwoners van Landgraaf.

Om 19.15 vertrekken drie fakkeltochten onder begeleiding van Landgraafse drumbands op sfeervolle wijze naar het Raadhuisplein. De vertrekpunten voor de fakkeltochten zijn het Sunplein, het Stenen Kruis en het Streeper Kruis. Voor fakkels wordt gezorgd, maar iedereen mag een eigen lantaarn of lampion meebrengen.

Op het Raadhuisplein wordt om 20.00 uur het jubileumjaar geopend door Burgemeester Bert Janssen en de Landgraaf en Landgravin. Er is spectaculair slagwerk van Banda Bagunça en de drumbands. Verder zijn er optredens van zanger Ronald Pijls, Sjpasskapel Oam Zat en Slidedans. De avond wordt spetterend afgesloten met vuurspuwers en vuurwerk.

Voorafgaand aan de AFTRAP op het Raadhuisplein is er van 17.00 tot 20.00 uur een opening voor genodigden in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst wordt het boek 25 kampioenen over Landgraaf gepresenteerd en de tentoonstelling VUUR zal worden geopend.
Provincie:
Tag(s):