vrijdag, 8. september 2006 - 12:23

Landmacht legt vouwbrug over IJssel

Zwolle

De Koninklijke Landmacht neemt zondagmiddag 10 september 2006 deel aan de oefening 'United Engineer 2006'. Genisten zullen een vouwbrug leggen over de IJssel tussen de oude en de nieuwe IJsselbrug bij Zwolle. Door middel van het uitvouwen en koppelen van pontons wordt het leggen van de vouwbrug gerealiseerd. Tijdens de oefening zullen ongeveer
honderdvijftig voertuigen, waaronder Leopardtanks, en vijfhonderd militairen zich over de brug verplaatsen. De operatie wordt ondersteund door de Nationale Reserve.

Voorafgaande aan de bruglegging vindt er een commando-overdracht plaats. Brigadegeneraal René Veger draagt het commando van het regiment genietroepen over aan kolonel Tjeerd de Vries. Het Fanfarekorps van de Genie zal de ceremonie muzikaal ondersteunen en het Genielied ten gehore brengen.

In het kader van dezelfde oefening vindt op dinsdag 12 september een tweede brugslag plaats op evenemententerrein Walibi Flevo. Genisten bouwen daar een zogenoemde Medium Girder Bridge ter voorbereiding op de wederopbouwmissies zoals die momenteel in Afghanistan wordt uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):