vrijdag, 5. mei 2006 - 10:22

Landmacht opent deuren tijdens Landmachtdagen

Havelte

De poort van de Johannes Postkazerne in Havelte staat op zaterdag en zondag 13 en 14 mei wagenwijd open om het publiek kennis te laten maken met de Koninklijke Landmacht. Onder het motto: ‘uw vrede en veiligheid;…onze inzet’ kan het publiek kennis maken met een breed pallet van taken van dit krijgsmachtdeel, plus de voorbereiding en uitvoering daarvan.

Centraal op de Landmachtdagen staan de missie in Uruzgan, de taken van de landmacht in eigen land en het gemechaniseerde optreden van brigade-eenheden. Door middel van spectaculaire demonstraties en interactieve shows kunnen bezoekers zien waartoe de landmacht in staat is, veelal samen met andere defensieonderdelen. De luchtmacht, marine, marechaussee, het Commando DienstenCentra en de Defensie Materieel Organisatie zijn dan ook zeker aanwezig in Havelte.

Op het terrein in Havelte is een kampement opgebouwd zoals dit ook wordt ingericht in Uruzgan. Hierin zit onder meer een aantal gepantserde containers verwerkt, die extra bescherming bieden. Bezoekers kunnen zelf kennismaken met het wonen en werken van de Nederlandse soldaten op een militaire basis. Tevens zijn de pantserhouwitser PzH 2000 en het onbemande verkenningsvliegtuig Aladin te bezichtigen. Beide geavanceerde nieuwe middelen worden meegenomen naar Afghanistan.

De Landmachtdagen zijn van 09.00 uur tot 16.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Meer informatie is te vinden op www.landmacht.nl

De Open Dagen van de luchtmacht zijn op 16 en 17 juni op de vliegbasis Leeuwarden en de Nationale Vlootdagen van de marine vinden op 14, 15 en 16 juli plaats in Den Helder.
Provincie:
Tag(s):