dinsdag, 26. september 2006 - 10:00

Langer thuis wonen door elektronische snufjes

Utrecht

Slimme, elektronische snufjes zorgen ervoor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Ook als ze extra zorg of aandacht nodig hebben. In Utrecht is op 29 september de officiële start van het project ‘Buuf Overal thuis’. Cliënten krijgen een beeldscherm in huis waarmee ze contact kunnen houden met anderen, gebruik kunnen maken van personenalarmering, online een verpleegkundige raadplegen of een maaltijd bestellen. Kortom de ‘Toekomst Thuis’. Dit is het eerste van drie projecten in de provincie Utrecht dat gebruik maakt van domotica. Ook in Soest en Woerden zijn projecten gestart.

In Utrecht zijn woningcorporatie Portaal, thuiszorgorganisatie Aveant en de provincie Utrecht een pilot gestart met de ontwikkeling van een vooruitstrevend keuzepakket, dat het voor ouderen mogelijk maakt om langer zelfstandig thuis te wonen. ‘Buuf Overal thuis’ is hier het resultaat van.

In het project krijgen in totaal 60 cliënten voor de duur van anderhalf jaar, kosteloos de beschikking over een domoticapakket. Er zijn hiervoor twee doelgroepen benaderd. Ouderen in vier wooncomplexen van Portaal die meer contact willen hebben met anderen. En ouderen, verspreid over de stad, die zorg krijgen van Aveant.
Provincie:
Tag(s):