vrijdag, 6. oktober 2006 - 12:08

Lastige man aangehouden

Enschede

Op vrijdag 6 oktober werd bij de politie om 04.30 uur een mishandeling gemeld aan de Lipperkerkstraat in Enschede.
De agenten troffen daar een 32-jarige Enschedeër, die aangaf dat hij slachtoffer was van een mishandeling. Hij had zojuist met een aantal knapen gesproken, waarbij een van hen hem zonder aanleiding had geslagen. Daarna was deze persoon een woning aan de Lipperkerkstraat binnen gegaan.

De agenten stelden een onderzoek in bij de bewuste woning en troffen daar een drietal knapen aan. Zij hadden een heel ander verhaal. De jongens hadden in een kamer, gelegen aan de straatzijde, gezeten terwijl er een klapraam open stond. De knapen schrokken, toen de 32-jarige ineens in het raam naar binnen hing en een opmerking maakte. Vervolgens gaf de 32-jarige een van de knapen een klap.
Het drietal rende de woning uit en gingen achter de 32-jarige aan, waarna een van hen de man terug sloeg.

De jongens werden verwezen voor het doen van aangifte. Kort daarna werd weer overlast gemeld in genoemde straat. De agenten zagen weer de 32-jarige, inmiddels met enkele vrienden, bij de woning van de jongens staan. Hij schreeuwde daarbij naar de agenten. De politie sommeerde de man herhaaldelijk om daar weg te gaan, maar daar gaf hij geen gehoor aan en ging door met schreeuwen. Daarop is hij aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en nachtrumoer. De man is voor nader verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):