maandag, 19. juni 2006 - 17:36

Laven weer thuis

Rotterdam

- Vrijwel alle Laven die dinsdag 11 april jl. verdwenen uit een voortuin aan de Miltonstraat zijn weer thuis. Politiemensen arresteerden een 50-jarige Rotterdammer, hij wordt verdacht van de diefstal van 56 Laven die met elkaar een waarde van rond de 2000 euro vertegenwoordigen.

Nadat aangifte was gedaan, stelde de politie een onderzoek in. Een man meldde zich bij de eigenaresse van de Laven, vertelde dat hij ze gekocht had en wilde ze aan haar terugverkopen. Dit weigerde de vrouw.

Vervolgens kwam er via Meld Misdaad Anoniem een tip binnen over het logeeradres van de Laven. De bewoner daarvan kwam overeen met het signalement van de man die eerder bij de vrouw aan de deur was geweest. Op maandag 12 juni werd hij aangehouden en zal zich in augustus voor de rechter moeten verantwoorden. De Laven waren inmiddels doorverkocht, maar werden gedurende het onderzoek vrijwel allemaal achterhaald en teruggegeven aan de eigenaresse. Daarnaast werden twee helers aangehouden. Eén van hen moet zich ook in augustus bij de rechter verantwoorden, de ander kreeg van het OM een boete opgelegd.
Provincie:
Tag(s):