dinsdag, 25. april 2006 - 11:38

Leaseverlies heeft stemming gemanipuleerd

Amsterdam

De stichting Leaseverlies, die de afgelopen jaren namens tienduizenden aandelenlease gedupeerden een rechtszaak tegen Dexia Bank Nederland heeft gevoerd wegens misleiding,
heeft zelf de aangeslotenen gemanipuleerd. Dit baseert de stichting Platform Aandelen Lease (PAL), belangenbehartiger voor aandelenlease gedupeerden, op een onderzoek door de Universiteit van Amsterdam.

Het al jarenlang voortslepend conflict tussen honderdduizenden aandelenlease gedupeerden
en Dexia leek vorig jaar tot een einde te komen na het accepteren van de Duisenberg regeling door een meerderheid van de aangeslotenen bij de stichting Leaseverlies.

Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam is o.a. gebleken dat de meningsvorming van de achterban van de stichting door de brief eenzijdig is beïnvloed, waardoor het resultaat en de claim dat er zoveel draagvlak zou zijn voor de Duisenberg-regeling in twijfel moet worden getrokken. Tegen het verzoek van Dexia, Stichting Leaseverlies, de Consumentenbond en de VEB aan het Gerechtshof Amsterdam om de Duisenberg-regeling algemeen verbindend te verklaren, zal door het samenwerkingsverband, waarvan Stichting Platform Aandelen Lease uitmaakt, namens meer dan 20.000 gedupeerden verweer worden gevoerd.

Volgens Dr. M.A. van Rees van de Universiteit van Amsterdam bevat de brief die door Leaseverlies is opgesteld standaardvoorbeelden van manipulatieve autoriteits-argumentatie. Daardoor is de mening van de lezer op eenzijdige wijze beïnvloed in de door de Leaseverlies gewenste richting. Bovendien heeft Stichting Leaseverlies verzuimd om mogelijke tegenargumenten te noemen.
Categorie:
Tag(s):