woensdag, 8. november 2006 - 16:34

Leeftijd ‘meisje van Teteringen’ bekend

Teteringen

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is vast komen te staan dat het onbekende meisje tussen 15 en 17 jaar moet zijn geweest. Tot nu toe werd rekening gehouden met een leeftijdsindicatie tussen de 15 en 25 jaar. Het Cold Case Team van de unit Zware Criminaliteit gaat aan de slag met deze eerste uitkomst van het gebit- en skeletonderzoek.

Peter Arts, onderzoeksleider: “Het lijkt misschien weinig nieuwe informatie, maar het zoekgebied wordt met een verschil van 10 jaar ingekaderd. Een vrouw van 25 jaar of een meisje van 15 tot 17 jaar maakt voor het onderzoek een groot verschil. Hiermee kunnen we beter de richting bepalen waarin we doorgaan met rechercheren.� Pas over een aantal maanden zullen de overige resultaten van het botonderzoek bekend zijn. Op woensdag 8 november zijn de stoffelijke resten van het ‘meisje van Teteringen’ herbegraven op de begraafplaats aan de Groenstraat in Teteringen.

Op 10 oktober werd het stoffelijk overschot door een archeoloog en antropoloog van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) opgegraven en veiliggesteld. Deze zijn met behulp van de allernieuwste technologische middelen in het laboratorium van de NFI in Rijswijk onderzocht. De komende maanden zal het verzamelde materiaal nog verder worden onderzocht. Het Cold Case Team hoopt hiermee na de leeftijd, ook de herkomst van het meisje te kunnen bepalen. Hiermee zou uiteindelijk de identiteit van het slachtoffer kunnen worden achterhaald.

Het lichaam van de jonge vrouw werd op 25 december 1990 gevonden in de bossen van het ‘cadettenkamp’ van Teteringen. Haar identiteit is tot nu toe onbekend gebleven alsmede de toedracht rondom haar dood.

Naar aanleiding van de publiciteit rond de heropening van het onderzoek heeft zich eind januari 2006 een getuige bij de politie gemeld. Deze getuige heeft in de buurt van de plaats waar het lichaam destijds is gevonden destijds drie personen gezien. In een uitzending van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht zijn drie compositietekeningen getoond. Hierop zijn zo’n 17 tips uit Nederland en België gekomen, echter tot nog toe, zonder concreet resultaat.
Provincie:
Tag(s):