dinsdag, 7. november 2006 - 8:28

Leerlingen aan de slag met paddenpoelen

Eindhoven

Leerlingen van de Louis Buelensschool in Woensel gaan deze week aan de slag bij hun Klein Herrewielpoel. De Eindhovense basisschoolleerlingenwerken in verschillende paddenpoelen van de gemeente. Dit gebeurt in samenwerking met Milieu Educatie Centrum, DSOB en Stichting Stadsnatuur Eindhoven in het kader van het poelenadoptieplan voor basisscholen.

Zes basisscholen en een groep kinderen van Scouting Stratum hebben inmiddels een poel geadopteerd. Zij gaan in het najaar een dagdeel aan de slag met ‘reuze-echt grote mensen gereedschap’ en werken aan verschillende beheer-werkzaamheden die per jaar en per poel anders kunnen zijn.

Zo worden er boompjes omgezaagd om meer zonlicht en warmte in de poel te verkrijgen. Er worden takkenrillen van snoeihout gemaakt waar amfibieën zich in de winter kunnen verschuilen. En met een waadpak aan wordt de bodem van de poel vrijgemaakt van bladval.

Al met al zijn deze werkdagen voor de meeste kinderen een echte belevenis, een onvergetelijke dag waarin ze samen zorgen voor de allermooiste stukjes Eindhoven; een prachtig voorbeeld van natuur- en milieu-educatie in ‘grote stadsnatuur’.
Provincie:
Tag(s):