woensdag, 11. oktober 2006 - 22:09

Leerlingen De Driemaster bij Herdenking Joods Monument

Assen

De jaarlijkse herdenking bij het joods monument is dit jaar op 13 oktober in plaats van op 2 oktober. Omdat deze datum dit jaar samenviel met de joodse feestdag Jom Kippoer, is besloten de herdenking met een aantal dagen uit te stellen. Het vaststellen van de nieuwe datum is gebeurd in overleg met de joodse gemeenschap in Drenthe.

De herdenking op 13 oktober vindt om 10.30 uur plaats bij het joods monument in de Oudestraat. Leerlingen van basisschool De Driemaster die het monument hebben geadopteerd zullen bij de herdenking aanwezig zijn. Namens het college van burgemeester en wethouders zal mevrouw D. van As Kleijwegt het woord voeren.

Jom Kippoer is de Hebreeuwse naam voor Grote Verzoendag een van de zogenaamde Hoge Feestdagen. De tien dagen vanaf Rosj ha Sjana tot en met Jom Kippoer heten de dagen van inkeer. Volgens de joodse kalender begint Jom Kippoer bij zonsondergang van de tiende dag van de maand Tisjri en wordt afgesloten bij het vallen van de avond van de volgende dag. Dat valt dit jaar op 2 oktober.
Provincie:
Tag(s):