woensdag, 15. maart 2006 - 20:34

Leerlingen lopen voor Wc’s

Eindhoven

Op woensdag 22 maart lopen ruim 200 leerlingen van de Opbouw, de Hasselbraam, Cornelis Jetses, De Bergen, De Internationale School en de Klimboom de sponsorloop Wandelen voor Water. De kinderen lopen elk met zes liter water in een rugzak een route van zes kilometer. Startpunt is het bedrijf van Brabant Water aan de A. Coolenlaan en eindpunt is de IJsbaan. De wandeling vindt plaats tussen 09.00 en 11.30 uur en wordt afgesloten met lunch voor de kinderen op de ijsbaan. De opbrengst van de wandeling is voor sanitaire voorzieningen in meisjes scholen in Gedaref, Soedan.

Alle 200 leerlingen van groep 7 en 8 doen mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. Peter Glas, Watergraaf van Waterschap ‘de Dommel’ geeft het startsein voor de sponsorloop. Tijdens de wandeling krijgen de kinderen te horen over wat er hier in Eindhoven zoal gebeurt met water. Robin Pistorius van Aqua for All maakt aan het einde van de sponsorloop het opgehaalde bedrag bekend.

De opbrengst van de sponsorloop gaat naar sanitaire voorzieningen. Het geld wordt besteed aan de bouw van toiletten. Daarnaast zijn er educatieve programma’s over waterbeheer, sanitaire voorzieningen en gezondheid voor de schoolkinderen en de lokale bevolking in Gedaref. Het bedrag dat de leerlingen bij elkaar brengen, wordt verdubbeld door het Waterschap ‘de Dommel, Brabant Water en de gemeente Eindhoven tezamen en door de samenwerking met Wilde Ganzen en de NCDO zal dit totale bedrag nogmaals worden verdubbeld.
Provincie:
Tag(s):