vrijdag, 29. september 2006 - 17:22

Leerlingen van De Twijn tijdelijk naar Overvecht

Utrecht

Na de brand in de OBS De Twijn, locatie Laan van Puntenburg, worden de 160 kinderen en het onderwijsteam tijdelijk ondergebracht in de Martijnschool in Overvecht. De docenten gaan hun tijdelijke school vanaf maandag 2 oktober inrichten zodat de leerlingen er woensdag 4 oktober terecht kunnen. De gemeente Utrecht zorgt voor busvervoer van de locatie Puntenburg naar de Martijnschool. Wethouder Rinda den Besten: "De gemeente, het schoolbestuur en de schoolleiding zijn zich zeer bewust dat kinderen en ouders geschokt zijn. Brand in een school is zeer aangrijpend. Wij vinden het van het grootste belang dat de kinderen en het onderwijsteam de draad snel weer op kunnen pakken."

Brand richtte dinsdagavond 26 september forse schade aan in de OBS De Twijn, locatie de Laan van Puntenburg. De brand is veroorzaakt door kortsluiting, vermoedelijk in de ruimte tussen de entree en het speellokaal. De docentenkamer en de entree en delen van de constructie van het gebouw zijn ernstig aangetast. De rookschade is enorm en het grootste deel van de inventaris en leermiddelen zijn verloren. Het herstel van de schade zal maanden duren.

De school informeerde de avond van de brand de meeste ouders en ving ouders woensdagochtend bij de school op. Sinds woensdag zitten alle 160 kinderen thuis. Vrijdag 29 september om 17.00 uur organiseerde de school samen met de gemeente en het schoolbestuur een informatiebijeenkomst voor de ouders over de vervangende huisvesting.

Schoolbestuur, schoolleiding en gemeente zijn na de brand meteen aan de slag gegaan om vervangende huisvesting te vinden, die geschikt te maken en inventaris en leermiddelen te regelen. De Martijnschool aan de Ramsesdreef 190 in Overvecht bleek de enige locatie te zijn die beschikbaar was op korte termijn. De Martijnschool is gebouwd in 1984 en werd de afgelopen zes maanden tijdelijk beheerd. De vorige gebruiker is gefuseerd met het Delta-college en zes maanden geleden verhuisd . De school heeft een goed speelplein, een mooie gymzaal en ruim voldoende lokalen voor het huisvesten van de Twijn. Op dit moment wordt de Martijnschool schoongemaakt en zullen de elektrische installatie, water, gas en ontruimingsinstallatie geïnspecteerd worden en zonodig worden aangepast. De gemeente zorgt voor busvervoer van de locatie Puntenburg naar de Martijnschool.

Nu de kinderen en het team tijdelijk onderdak zijn zal de gemeente samen met het schoolbestuur en de schoolleiding andere mogelijkheden onderzoeken voor huisvesting van de Twijn dichter bij de eigen plek in de Binnenstad. Dat vraagt echter meer tijd. Het schoolbestuur zal de ouders op de hoogte houden van de mogelijkheden en goed geïnformeerd houden.
Provincie:
Tag(s):