dinsdag, 28. november 2006 - 17:02

Leers verbiedt nieuwjaarsfeesten in Mecc

Maastricht

Twee nieuwjaarsfeesten die stonden gepland voor 31 december in het Mecc in Maastricht gaan niet door. Dit heeft burgemeester Gerd Leers van Maastricht vandaag besloten. Het betreft de danceparty’s Se7ven Sins en Hot Sunday Nights R&B.

Voor beide feesten tezamen verwacht het Mecc een kleine 10.000 bezoekers. Na een analyse door de politie blijkt dat de doelgroep voor het R&B-feest vooral personen betreft van Turkse, Noord-Afrikaanse en Antilliaanse afkomst. Een belangrijk deel van de Se7ven-sins-doelgroep betreft personen die aangemerkt kunnen worden als rechts-radicaal. De politie en de gemeente vrezen dat er ongeregeldheden tussen de twee groepen kunnen uitbreken.

De kans dat beide groepen met elkaar in aanraking komen is groot. Er worden combi-tickets voor beide evenementen verkocht, en in de openbare ruimte rond het Mecc zijn de groepen evenmin te scheiden. Verder is het zeer aannemelijk dat de groepen, onder invloed van alcohol en drugs, zich na afloop van de feesten verplaatsen naar aanliggende woonwijken en de binnenstad.

Burgemeester Leers zag zich genoodzaakt de om de feesten hierom af te gelasten, om de openbare orde niet te verstoren.
Provincie:
Tag(s):