woensdag, 20. september 2006 - 10:01

Leger Des Heils plaatst kinderen bij zeden-delinquent

Alkmaar

Het Leger des Heils uit Noord-Holland heeft twee maanden geleden twee jonge kinderen geplaatst bij een zedendelinquent in Joure en dat terwijl de instelling op de hoogte was van de achtergronden van de man. De twee kinderen werden in maart van dit jaar ondergebracht bij de man en zijn vrouw die een kinderopvang aan huis hadden.

Eind juni werd het Leger des Heils op de hoogte gebracht van het verleden van de man. Dat gebeurde, toen een consulente van het Leger des Heils op zoek was naar pleeggezinnen voor de instelling en daarbij het nieuws over de man te horen kreeg.

Omdat er niet zo snel een vervangend gezin beschikbaar was, besloot de instelling toch om de kinderen bij de zedendelinquent en zijn vrouw te laten zitten. Pas eind augustus werden de kinderen ondergebracht op een ander adres.

Jos Sesink van het Leger Des Heils, zegt in een reactie hierop het te betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren. 'We zijn te onvoorzichtig geweest en in nieuwe gevallen zullen wij nieuwe pleeggezinnen voortaan beter screenen'.
Provincie:
Tag(s):