dinsdag, 1. augustus 2006 - 19:17

Legionella aangetroffen bij 78 woningen in Utrecht

Utrecht

Nader onderzoek van het laboratorium van Hydron Midden-Nederland heeft uitgewezen dat in het drinkwater van 78 woningen in de Rivierenwijk in Utrecht een te grote hoeveelheid legionellabacteriën zit. In totaal zijn 173 woningen onderzocht. Dit is een bevestiging van het beeld dat uit de steekproef van 11 juli naar voren is gekomen. Dit maakte woningcorporatie Bo-Ex dinsdag bekend.

Het gaat om een complex huur- en koopwoningen waar door bijzondere omstandigheden de drinkwatertemperatuur de wettelijke norm van 25°C overschrijdt. Bij een steekproef was al in drie woningen de legionellabacterie aangetroffen. Onmiddellijk zijn voor het hele complex van 207 woningen maatregelen genomen om de kans op besmetting te beheersen. Met de bewoners is afgesproken dat alle woningen op legionella zouden worden getest. Dinsdag heeft Hydron-Midden-Nederland de bewoners over de resultaten van dit eerste onderzoek geïnformeerd.

Enkele weken geleden is in een complex woningen in de Amstelstraat in Utrecht geconstateerd dat de drinkwatertemperatuur de wettelijke norm van 25°C overschrijdt. Omdat in drinkwater dat een hogere temperatuur heeft dan 25°C de kans op ongewenste bacteriegroei bestaat, heeft Hydron Midden-Nederland in alle huizen in de Amstelstraat en omgeving een watermonster genomen.
Provincie:
Tag(s):