maandag, 4. september 2006 - 13:24

Legionella in 3 sporthallen

Assen

In drie sporthallen in Assen is de legionellabacterie aangetroffen. Het gaat om een variant die voor zover bekend geen ziekteverschijnselen veroorzaakt. Het betreft de douches van de Pittelohal, de Boomgaard en de gymzaal aan de Vredeveldseweg. De douches zijn daarom gesloten. De hallen blijven wel open; er kan dus gewoon gesport worden. Dit heeft de gemeente maandagmiddag bekendgemaakt.

Hoewel preventieve spoelacties zijn uitgevoerd zitten er toch meer bacteriën in het water dan is toegestaan. Dit kwam aan het licht tijdens de jaarlijkse controle in de zomer. Tijdens de zomervakantie neemt het gebruik van de sporthallen sterk af. Daardoor is de kans op besmetting groter dan wanneer de hallen normaal in bedrijf zijn.

Omdat de gemeente Assen geen enkel risico wil lopen, heeft ze besloten tot het sluiten van de douches. Thermische reiniging moet de bacterie weg krijgen. Aan het eind van deze week worden monsters genomen. Na een week is duidelijk of de schoonmaakactie succesvol was. De GGD is inmiddels op de hoogte gebracht.
Provincie:
Tag(s):