woensdag, 29. november 2006 - 9:28

Legionella in douches zwembad Trefkuil

Gouda

In de douches van zwembad de Trefkuil is afgelopen dinsdag een geringe aanwezigheid van de legionella bacterie vastgesteld. Conform de wettelijke voorschriften is de doucheruimte meteen afgesloten. Ook is de rest van het zwembad intensief onderzocht. Verdere verontreiniging is niet aangetroffen. De gemeente Gouda heeft uitvoerig overleg gevoerd met het ministerie van Vrom en de GGD Midden Holland en volgt hun aanwijzingen op. Het zwembad kan open blijven.

In het zwembad worden dagelijks monsters genomen. Duidelijk is geworden dat de monsters uit een van de doucheruimtes resultaten laten zien boven de wettelijke toegestane norm. Na onderzoek zijn er niet meer verontreinigde plekken aangetroffen in het zwembad. De douches zijn aangesloten op een gesloten leidingenstelsel dat geen verbinding heeft met andere ruimtes, zoals het zwembad.

De leidingen en doucheknoppen zijn inmiddels doorgespoeld en ontsmet. De douches blijven dicht totdat de uitslag binnen is van monsters die voor nader onderzoek zijn aangeboden.
Provincie:
Tag(s):