woensdag, 4. oktober 2006 - 16:14

Legionellabacteriën in sportzaal Fazantenkamp

Maarssen

Tijdens een routinecontrole is een verhoogde concentratie Legionellabacteriën aangetroffen in de waterleiding van de douches in de sportzaal in Fazantenkamp. In verreweg de meeste gevallen is de Legionellabacterie niet schadelijk voor de gezondheid. De gemeente Maarssen laat jaarlijks de leidingen in alle sporthallen en gymnastiekzalen controleren door een gecertificeerd en gespecialiseerd laboratorium. Bij de laatste controle, waarvan dinsdag 3 oktober de resultaten bekend werden, is bij één sportzaal in Fazantenkamp een verhoogde concentratie van de Legionellabacterie aangetroffen in de waterleiding van één van de doucheruimten.

Op dat moment zijn uit voorzorg direct de douches in de sportzaal afgesloten voor publiek. Omdat het om een geringe overschrijding van de toegestane concentratie gaat, is het volgens het ministerie van VROM op dit moment niet noodzakelijk om de douches buiten gebruik te stellen. De gemeente Maarssen wil echter het zekere voor het onzekere nemen, waardoor de gebruikers tot nader order geen gebruik kunnen maken van de douches in de sportzaal in Fazantenkamp.

De gemeente Maarssen informeert zo snel mogelijk alle gebruikers van de sportzaal over het feit dat de douches niet kunnen worden gebruikt. Hoewel de kans klein is dat mensen ziek worden nadat zij in aanraking zijn gekomen met de bacterie, bevat de brief aan de gebruikers ook informatie over de bacterie zelf en mogelijke ziekteverschijnselen.
Provincie:
Tag(s):