vrijdag, 24. februari 2006 - 8:44

Legionellabesmetting sportgebouw Galecop

Nieuwegein

Uit monsteronderzoek is donderdag gebleken dat er sprake is van legionellabesmetting in de waterinstallatie van één van de vier gebouwen van het sportpark in Gallecop. Het gaat om het gebouw dat gebruikt wordt door honkbal- en softbalvereniging de Nieuwegein Diamonds, Sportpark Galecop 2.
In de waterinstallaties van de andere gebouwen is geen besmetting aangetroffen. Het gebouw is inmiddels gesloten en verder acties worden ondernomen om het probleem op te lossen. De direct betrokkenen zijn inmiddels mondeling geïnformeerd.

Vermoed wordt dat de besmetting heeft plaatsgevonden in de afgelopen vier weken. Omdat dit niet met 100% zekerheid is vast te stellen, wordt uit voorzorg de periode aangehouden na sluiting van het seizoen. Dus vanaf half oktober 2005 tot nu.
In deze periode is in zeer beperkte mate gebruik gemaakt van de douche- en wasgelegenheden in het betreffende gebouw. Legionellabesmetting kan alleen onder bepaalde omstandigheden ontstaan in waterleidingen die langere tijd niet in gebruik zijn genomen.
Provincie:
Tag(s):