vrijdag, 30. juni 2006 - 20:26

Lehmann held van Duitsland

'Ohne Argentinien fahren wir nach Berlin' kunnen de Duitse supporters ook al massaal gaan inzetten. Na een zenuwslopende verlenging en strafschoppenreeks was Duitsland uiteindelijk het gelukkigst. Roberto Ayala -in de wedstrijd nog de maker van het Argentijnse doelpunt- en Esteban Cambiasso zagen Jens Lehmann op hun pad, terwijl aan Duitse kant geen pingel misging.

De eerste helft was qua niveau absoluut niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen speelden vanuit een gesloten verdediging en kwamen slechts sporadisch in de buurt van het vijandige doel. Argentinië kon voor de rust geen enkel moment gevaarlijk worden, ook al omdat de architect Juan Roman Riquelme aan de ketting lag bij de Duitse middenvelders.
Duitsland kon via Ballack wel gevaarlijk worden. Schneider nam een vrije trap precies op het hoofd van de instormende Ballack, maar zijn kopbal ging een aantal meter over.

Na de rust brak de wedstrijd open. Het was centrale verdediger Roberto Ayala die zijn land op voorsprong kopte. De spijkerharde speler sprong hoger dan Miroslav Klose en liet Jens Lehmann volledig kansloos.

Wederom Ballack kreeg een ideale mogelijkheid om het Duitse publiek te laten juichen. Keeper Roberto Abbondanzieri zat bij een hoge bal volledig verkeerd -en moest even later met een blessure naar de kant- en de aankoop van Chelsea rook zijn kans op een doelpunt. Zijn schot ketste echter af op een Argentijnse verdediger: weg kans.

De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann zette met David Odonkor nog een joker in en dat had succes. De Duitsers kregen de overhand, al had het wel geluk dat Maxi Rodriguez uit een counter slechts het zijnet raakte.

Tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Wie anders dan Miroslav Klose stond weer op de juiste plaats en hield met een rake kopbal zijn land in de race.

Na een zenuwslopende slotfase bloos scheidsrechter Michel voor het einde. Beide ploegen moesten zich gaan opmaken voor twee keer een kwartier verlenging. Deze extra tijd was een soort kopie van de eerste helft, waarin beide partijen speelden om maar niet te verliezen. Het leidde ook tot weinig hoogtepunten, zodat penalty's uiteindelijk Duitsland als winnaar aanwezen.
Categorie:
Tag(s):