zondag, 9. april 2006 - 9:59

Leonardo schiet NAC naar winst

Feyenoord zal zich regelmatig achter de oren krabben. Sinds Leonardo vertrok bij de Rotterdamse club, speelt hij bij NAC Breda de sterren van de hemel. De kleine Braziliaan was vanavond in het duel met NEC de uitblinker.

De openingsgoal viel al na twintig seconden, de snelste treffer dit seizoen in de eredivisie. Denneboom stuurde op rechts Barreto diep, die in zijn ooghoeken Boutahar volledig vrij zag staan. Met gevaar voor eigen leven werkte de Marokkaan de bal tegen de touwen.

Anouar Diba schoot echter al vrij snel NAC weer op gelijke hoogte. Leonardo gaf een ingenieus tikje naar Diba, die met een droge schuiver via de binnenkant van de paal wist te scoren.

In de tweede helft was het Leonardo zelf die trefzeker was. Na een scrimmage was de Braziliaan al snelste bij de bal en kon zijn voet nog net tegen de bal krijgen, zijn zevende doelpunt in twaalf wedstrijden. NEC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar NAC-doelman Davy Schollen hield zijn doel schoon.

NEC speelde de wedstrijd niet met een volledig elftal uit. Een kleine tien minuten voor tijd kreeg Jeffrey Leiwakabessy een rode kaart van scheidsrechter Wiedemeijer. De linksback zag geen andere uitweg dan de doorgebroken Leonardo neer te halen. Het was toch al geen gelukkige wedstrijd voor Leiwakabessy. In de eerste helft was hij slachtoffer van een wilde actie van Leonardo. De spits ging met zijn noppen op het hoofd van de verdediger staan. Wiedemeijer zag de actie niet en liet het spel verder gaan.

NAC passeert door de overwinning ADO Den Haag op de ranglijst, maar morgen moeten de Hagenaars nog op bezoek bij FC Twente. NEC kan door de nederlaag een plaats in de play-offs waar wordt gestreden om Europees voetbal nu wel bijna vergeten.
Categorie:
Tag(s):