donderdag, 26. januari 2006 - 1:53

Lesauto raakt fietsster

Nijmegen

Een 44-jarige Nijmeegse kreeg op de kruising Hengstdalseweg met de Broekdijk geen voorrang van een lesauto. De fietsende vrouw zou ternauwernood een aanrijding hebben kunnen voorkomen. Fietsend over de Hengstdalseweg kwam de lesauto plotseling naar rechts waardoor zij tegen de auto botste en zich nog maar net staande wist te houden.

De bestuurster van de lesauto reed echter door. Voor het rode verkeerslicht ter hoogte van de Heijendaalseweg stond te lesauto te wachten. De fietsende vrouw stopte vervolgens voor de lesauto en liep naar de instructrice die naast de bestuurster zat.

De instructrice vroeg vervolgens wat het probleem was en vroeg aan de fietsster of zij niet had gezien dat het een lesauto was. De Nijmeegse noteerde vervolgens het kenteken van de auto. Terwijl zij daarmee bezig was, zag zij dat de lesauto begon te rijden en tegen haar benen reed.

Opnieuw sprak zij de instructrice aan en vroeg haar naam. Die kreeg zij en zou vervolgens aan de Nijmeegse gevraagd hebben 'of zij nu klaar was'. Opnieuw zei de instructrice dat zij toch kon zien dat het om een lesauto ging. Daarna reed de bestuurster van de lesauto iets achteruit en reed om de fietsster heen.

De politie beschikt over het kenteken en zal een gesprek hebben met de instructrice.
Provincie:
Tag(s):