donderdag, 30. november 2006 - 21:21

Levende jutezakken aangetroffen

Assen

De Verkeerspolitie unit Assen heeft donderdag bekend gemaakt dat zij afgelopen dinsdag een routine controle hebben gehouden in de omgeving van Midden Drenthe. Tijdens deze controle troffen agenten in één van de
gecontroleerde voertuigen 10 "levende" jutezakken aan. Bij een nader onderzoek bleek dat er in elke zak vier levende fazanten zaten.

De Algemene Inspectiedienst (AID) werd gewaarschuwd en deze bekeurde de man voor het onbevoegd in het bezit hebben van de fazanten en nam de dieren in beslag. Ook kreeg de man van de agenten nog een bekeuring voor het niet tonen van het rij- en kentekenbewijs.

De bestuurder vertelde dat hij de fazanten zaterdag illegaal had gekocht op een kleine veemarkt in Den Ham. Het was de bedoeling om de dieren te slachten en voor consumptie te verkopen.

De fazanten hadden geringd moeten zijn en in kratten vervoerd moeten worden. De man die bovendien jachtopziener is loopt de kans dat hij naast een boete voor het illegaal in bezit hebben van de fazanten, ook zijn jachtvergunning kwijtraakt.
Provincie:
Tag(s):