zondag, 27. augustus 2006 - 14:13

Levende standbeelden in Arnhem

Arnhem

Zondag strijden honderden levende standbeelden in Arnhem om het wereldkampioenschap Living Statues. Ondanks het slechte weer gaat het evenement toch door.275 amateurs en professionals vanaf 16 jaar strijden in het WK Living Statues om de titel. Gisteren deden in de regen een vijftigtal kinderen mee aan de KIDS STATUES.

Dit weekend is Arnhem de grootste levende beelden tuin ooit. Het kampioenschap voor living statues zag 10 jaar geleden het licht en groeide uit tot het belangrijkste onderdeel van het Arnhem Rijnfestijn. Sinds 2005 zijn de wedstrijden voor deze bijzondere kunst bekend onder de naam WORLD STATUES.

In de Arnhemse binnenstad zullen op beide dagen naast de mooiste beelden uit binnen- en buitenland, verrassende muzikale en theatrale optredens zijn. ‘We vieren 10 jaar living statues met het 1e wereld kampioenschap en een poging voor het Guinness Book of World Records met ‘largest living statue championship’.

Deelnemende landen: Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Portugal, Hongarije, Israël, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Argentinië, Chili en Uruguay.
Provincie:
Tag(s):