dinsdag, 10. oktober 2006 - 11:30

Lichaam meisje van Teteringen opgegraven

Dinsdagochtend is op de begraafplaats aan de Groenstraat het stoffelijk overschot opgegraven van het ‘meisje van Teteringen’. Een archeoloog en antropoloog van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verzorgen de opgraving en het veilig stellen van de stoffelijke resten. Deze zullen met behulp van de allernieuwste technologische middelen in het laboratorium van de NFI in Rijswijk worden onderzocht.

Het Cold Case Team hoopt hiermee meer duidelijkheid te krijgen over de exacte leeftijd en herkomst van de jonge vrouw om zo uiteindelijk de identiteit van het slachtoffer te kunnen bepalen. Na het onderzoek, dat zo’n twee weken duurt, worden de stoffelijke resten op dezelfde plaats herbegraven. De resultaten van het onderzoek zullen over enkele maanden bekend zijn.

Het lichaam van de jonge vrouw werd op 25 december 1990 gevonden in de bossen van het ‘cadettenkamp’ van Teteringen. Het meisje zou aan zware ontberingen zijn blootgesteld met de dood als gevolg. Haar identiteit is tot nu tot onbekend gebleven alsmede de toedracht rondom haar dood.

Het Cold Case Team van de unit Zware Criminaliteit en het Openbaar Ministerie werken in deze zaak nauw samen met het NFI, de Antwerpse moordbrigade en het parket van Antwerpen. Voor het oplossen van het misdrijf heeft het Ministerie van Justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.
Provincie:
Tag(s):