maandag, 5. juni 2006 - 9:45

Lichaam vermiste visser gevonden

Wijhe

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur werd in de IJssel nabij de jachthaven van Wijhe het stoffelijk overschot van de 46-jarige man gevonden waarnaar sinds 26 mei werd gezocht. Twee Duitse mannen, die op zoek waren naar een visstek, ontdekten het lichaam in de IJssel.

Na onderzoek kwam zondag de identiteit van de man vast te staan.

Zoektocht naar vermiste visser gestaakt

Deventer - De zoektocht in de IJssel naar een vermiste 46-jarige visser is aan het eind van de middag gestaakt. De zoektocht werd vanochtend rond 11.00 uur gestart nadat andere vissers hadden gemeld dat ze een vriend misten.

De 46-jarige man maakte deel uit van een groep mannen die afgelopen nacht aan het vissen was aan de Rembrandtkade ter hoogte van de jachthaven. De zes mannen hebben de Duitse nationaliteit maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Rusland. In de vroege ochtend kregen een aantal van de mannen een woordenwisseling waarna de 46-jarige man vertrok. Zijn vrienden dachten dat hij weer plaatsnam bij zijn visparaplu een eindje verderop. Toen de mannen vanochtend bij de andere man gingen kijken bleek hij daar niet te zijn. Wel werden een aantal kledingstukken gevonden. De vrienden zijn daarop eerst zelf naar de man op zoek gegaan, maar toen ze hem niet aantroffen hebben ze in de loop van de ochtend de politie gebeld.

De politie startte direct een zoektocht waarbij gebruik gemaakt werd van boten en apparatuur van politie en brandweer. Tevens werd een speurhond ingezet. Door de slechte weersomstandigheden was de inzet van een helikopter helaas niet mogelijk. De zoekactie leverde niks op en aan het eind van de middag werd besloten de actie te staken.
Provincie:
Tag(s):