donderdag, 20. april 2006 - 23:45

Lichaam vermiste vrouw (79) aangetroffen

Diepenheim

Het lichaam van de 79 jr. mevrouw Lusink uit Diepenheim is aan het begin van donderdagavond 20 april levenloos in het riviertje De Regge in Diepenheim aangetroffen. In een duiker onder een bruggetje over De Regge werd door duikers van de brandweer het lichaam gevonden. De duiker bevindt zich op een afstand van ruim 100 meter van de woning waar mevrouw Lusink in Diepenheim woonachtig was. Het vermoeden bestaat dat zij zondag 9 april door haar slechte gezichtsvermogen in het water van De Regge terecht is gekomen. Vermoedelijk is zij door de stroming meegesleurd en in de duiker vast blijven zitten.

Zoals eerder gemeld is er sinds zij zondagmorgen 9 april verdween, intensief naar mevrouw Lusink gezocht. Daarbij zijn diverse opsporingsmiddelen door de politie ingezet, waaronder een helikopter met warmtemeter en meerdere speurhonden. Ook de hulp van diverse burgers, die o.a. meezochten met een ultralight-vliegtuigje, en het uitzenden van een speciaal politiebericht bij TV Oost, hadden tot donderdagavond geen resultaat.

Donderdagmiddag 20 april werd opnieuw gezocht met speurhonden, nu met honden die gespecialiseerd zijn in het opnemen van geuren die door een lijk worden verspreid. In de omgeving van de plek waar mevrouw Lusink later werd aangetroffen, vonden twee honden onafhankelijk van elkaar geuren die wezen op de aanwezigheid van een levenloos lichaam. In eerste instantie troffen de ter plaatse gevraagde duikers van de brandweer niets aan, maar toen iets verder stroomopwaarts in de bewuste duiker werd gezocht, werd mevrouw Lusink gevonden.
Provincie:
Tag(s):