maandag, 13. november 2006 - 21:42

Licht aan!

Assen

De politie Drenthe gaat de komende maanden, samen met Veilig Verkeer Nederland, extra controleren op fietsers die zonder verlichting en/of reflectoren tijdens de donkere uren rijden. De politie Drenthe sluit hiermee aan op de landelijke publiekscampagne Fietsverlichting 2006: 'Val op, daar kun je mee thuis komen'.

De boodschap van de campagne is, dat een goede verlichting belangrijk is voor je eigen veiligheid, maar ook voor de algemene verkeersveiligheid. Een fietser die zonder verlichting rijdt krijgt direct een bekeuring. En dat is duurder dan het kopen of laten repareren van een fietslicht of reflector. Zowel het fietsen zonder verlichting als zonder reflectoren levert een boete op van € 20,-. De campagne ‘Licht aan!’ sluit aan op de aktie ‘Rood licht’.

De landelijke slogan is duidelijk. Vooral tijdens de schemer of in het donker rijden zonder verlichting, levert voor de overige verkeersdeelnemers niet alleen een ergernis op, maar is ook erg gevaarlijk. Goede verlichting zorgt ervoor dat je als fietser alles beter ziet en dat je door de andere weggebruikers eerder gezien wordt.

In de campagne werken het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Politie, Veilig Verkeer Nederland, de BOVAG afdeling Tweewielerbedrijven, de Fietsersbond en de Vereniging RAI, samen.
Provincie:
Tag(s):