dinsdag, 19. september 2006 - 17:07

Lichtpiramide boven NEMO

Amsterdam

Op donderdag 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede. In alle wereldsteden vinden manifestaties plaats waarbij dat in Amsterdam gebeurt op het dak van science center NEMO, onder een piramide van licht.

Vanaf 20.00 uur schieten op de oevers van het Oosterdok 4 krachtige lasers hun stralen het universum in. Zij kruisen elkaar boven het dak van NEMO, dat ruimte biedt aan alle bewoners van Amsterdam die kiezen voor vrede en verdraagzaamheid. Alle culturen en religies worden uitgenodigd. Door met elkaar te mediteren, te zingen, muziek te maken en te dansen, ontstaat er onder de lichtpiramide een uniek samenzijn van multicultureel Amsterdam. Dit, als voorbeeld voor alle gebieden waar bevolkingsgroepen elkaar bestrijden.

Mokum� doet al eeuwenlang recht aan zijn Hebreeuwse betekenis als “veilige plek�. De Lichtpiramide boven het NEMO, het dak van Amsterdam, drukt de eenheid van onze stad uit. Uiteindelijk zal er ook een Lichtpiramide boven de daken van de Oude Stad van Jeruzalem moeten verschijnen. Tot nu toe is daarvoor nog geen toestemming gegeven. Daarom initieert Rob Schrama de komende tijd in verschillende wereldsteden allerlei lichtmanifestaties met de bewoners samen, die zo laten zien dat het mogelijk is om met elkaar in vrede te leven.

Het stadsbestuur van Amsterdam heeft besloten de Lichtpiramide te ondersteunen, door de lasers te financieren en een vergunning af te geven. Science center NEMO is bereid gevonden het dak open te stellen. Het is aan de mensen zelf, om met elkaar de vrede te gaan vieren. Alle gebed- en meditatiegroepen, helers en sjamanen, dichters, dansers, muzikanten en zangers, evenals alle overige Amsterdammers worden uitgenodigd een bijdrage te leveren aan deze eigentijdse demonstratie van vrede.

De Lichtpiramide zal te zien zijn van 20.00-24.00 uur. Het dak van het NEMO is geopend tot 23.00 uur
Provincie:
Tag(s):