donderdag, 26. oktober 2006 - 21:42

Lichttoren op zwart in Nacht van de Nacht

Eindhoven

De gemeente Eindhoven doet op zaterdag 28 oktober als Vriend van de Nacht mee aan de publiekscampagne Laat het donker donker. Gedurende deze nacht zal de Lichttoren, hét symbool voor deze lichtstad, niet verlicht zijn.

Sinds 2004 voeren de twaalf milieufederaties en Natuur en Milieu de campagne Laat het donker donker, een project ter bescherming van de oerkwaliteit duisternis. Immers, duisternis wordt steeds schaarser en mens en dier hebben last van overmatig kunstlicht. Daarnaast kost overmatig verlichten veel energie.

‘Binnenstedelijk bestaat weliswaar eerder de klacht te donker dan te licht te zijn. En op stedenbouwkundig niveau heeft verlichting enorm veel betekenis; waar licht is, daar gebeurt het. Deze principes gelden zeker voor Eindhoven Lichtstad. Toch siert het juist gemeente Eindhoven wanneer de stad ten aanzien van lichtvervuiling haar verantwoordelijkheden kent en neemt. Morele verantwoordelijkheid dwingt ons aandacht te besteden aan hinder en overlast door kunstlicht., aldus de visie.
Provincie:
Tag(s):