dinsdag, 1. augustus 2006 - 18:48

Lieve huishoudster blijkt gemene dief

zwijndrecht

De politie heeft op dinsdag een 18-jarige vrouw en een 16-jarige jongen, beiden uit Zwijndrecht, aangehouden. Een 59-jarige man deed op afgelopen vrijdag aangifte bij de politie van diefstal. Er bleek 7500 euro uit zijn geldkistje te zijn gestolen in een woning aan De Lus.

Dit geld spaarde de man al jaren voor een aangepaste auto. Vermoed werd dat de 18-jarige vrouw, die vervangende hulp in de huishouding van de man was, mogelijk iets met de diefstal te maken had. Ze kwam op onverwachte momenten het huishouden doen en er waren geen verbrekingen aan de woning.

De 18-jarige werd op maandag 31 juli ontboden op het politiebureau. Ze bekende het geld te hebben weggenomen. Ze kocht er spullen voor zichzelf voor, gaf geld aan vriendinnen en het merendeel ging naar haar 16-jarige vriendje, een veelpleger. Die kocht een scooter, 2 minibikes, een stuntfiets en een radiografisch bestuurbare auto van het gestolen geld.

Deze 16-jarige werd later die maandag aangehouden. In de woning van deze verdachte werd de gekochte scooter aangetroffen. Die is in beslag genomen. De veelpleger is ingesloten. De 18-jarige jongedame is heengezonden. Wel is zij verdachte en zal zij nog nader worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):