zondag, 9. april 2006 - 12:13

Lifeliner 4 trekt veel bekijks

Opsterland

Zaterdag 8 april hield brandweer Opsterland haar open dag in Gorredijk. De dag begon ’s ochtends om 10.00 toen het nog droog was. Om 10.15 kwamen de eerste wolken bovendrijven en begon het te regenen wat voor veel mensen de pret drukte.

Rond 10.45 verscheen de Lifeliner 4 aan de lucht met aan de stuurknuppel piloot Schrijver bijgestaan door verpleegkundige Stavort en arts Dercksen. Door de neergaande lucht van de heli werd iedereen extra nat waardoor de piloot snel de heli op de grond moest zeggen.

Na aankomst bleef het regenen waardoor maar weinig mensen bij de heli kwamen kijken. Om 11.45 uur kwam de “broodje-bal-wagen� van de brandweer aan waarna het team en de brandweermannen even kon eten. Hierna werd het droog en kon eindelijk begonnen worden met het maken van foto’s.

Om 12.15 uur verkoos de heli weer het luchtruim en werd koers gezet naar Eelde waar een tankstop werd gehouden. Door het droge weer kwamen steeds meer mensen naar de open dag en werd het erg gezellig. Mensen konden in een hoogwerker van de brandweer waaruit je op een hoogte van 32 meter behoorlijk ver kon kijken.

Ook waren er voor de kinderen rondritten in een echte brandweerauto en kon er gespoten worden op verschillende objecten. Ook ontbraken twee ambulances van post Drachten (ambu 23 & 25) niet op de open dag. Bergingsbedrijf Broekhuizen was ook aanwezig met hun vrachtwagen waarmee zij grote voertuigen als vrachtwagens en bussen kunnen bergen.

Om 14.00 uur verscheen de SAR 01 aan de lucht. Na een paar rondjes gedraaid te hebben boven Gorredijk werd de landing door de twee piloten ingezet. Bij deze heli kwam erg veel bekijks van ongeveer 300 mensen. Nadat de zon aan de lucht was verschenen werd ook het fotograferen een stuk aangenamer.

Om 15.10 was er nog even een kort moment voor de fotografen om de heli van dichtbij vast te leggen zonder dat er bezoekers omheen stonden. Waarna de heli 5 minuten later aan de opstart procedure begon. Na het opstijgen werd nog één rondje gevlogen waarna de SAR 01 koers zette naar zijn basis Leeuwarden.
Provincie:
Tag(s):