zondag, 10. september 2006 - 22:23

Ligfietser overlijdt na aanrijding

Smilde

Een 41 jarige man uit Assen is zondagavond in het UMCG overleden aan zijn verwondingen die hij zondagmiddag opliep bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in Smilde. De man stak op zijn ligfiets vanaf de Jonkersbrug de Hoofdweg over, toen hij werd geschept door een personenauto bestuurd door een 19 jarige inwoner uit Smilde.

Met ernstig hoofdletsel werd het slachtoffer overgebracht naar het UMCG waar hij later op de avond overleed. De traumahelikopter kwam ter plaatse.

De fietser volgde het parcours voor de marathon van de WK atletiek voor mensen met een beperking. De marathon was nog niet in aantocht en de kruising waar het ongeval plaatsvond was daarom nog niet afgesloten voor het kruisende verkeer.

Op de plaats van het ongeval stonden veel kijkers te wachten op de doorkomst van de marathon en waren daarom getuige van het ongeval. De politie bood ter plekke meerdere mensen slachtofferhulp aan.

Voor mensen die achteraf nog behoefte hebben aan contact met slachtofferhulp bestaat de mogelijk om via een telefoontje met het politieservicecentrum 0900-8844 met iemand van slachtofferhulp alsnog in contact te komen.
Provincie:
Tag(s):