maandag, 14. augustus 2006 - 15:12

Lilly dagvaardt minister Hoogervorst

Houten

Lilly daagt minister Hoogervorst van Volksgezondheid voor de rechter, omdat de minister besloten heeft het door Lilly geproduceerde ADHD-geneesmiddel Strattera niet volledig te vergoeden. Hierdoor blijft er voor de behandeling van ADHD slechts één medicijn voorhanden, terwijl er met Strattera voor het eerst in vijftig jaar een alternatief op de markt is.

Bij een kwart van de kinderen met ADHD slaat het medicijn, dat volledig vergoed wordt, niet aan. De minister onthoudt deze kinderen passende medicatie. De rechtzaak dient vrijdag 18 augustus om 10.00 uur voor de rechtbank in Den Haag.

In Nederland hebben naar schatting circa 100.000 kinderen ADHD. Veertigduizend van hen worden behandeld met medicijnen, omdat juiste medicatie kinderen helpt beter om te gaan met de ADHD symptomen. Het niet of onjuist behandelen van ADHD heeft een negatief effect op de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de kinderen.

Maar ook voor ouders, broers, zussen en klasgenootjes heeft het niet, of onjuist behandelen veel negatieve gevolgen. Kinderen met ADHD die niet of niet juist worden behandeld, moeten aanzienlijk vaker terugvallen op de zorgverlening, hulpverlenende en juridische instanties met alle maatschappelijke gevolgen van dien.
Provincie:
Tag(s):