vrijdag, 10. februari 2006 - 21:15

Limburg beste provincie voor ondernemers

Maastricht

Uit onderzoek van financieel dienstverlener Graydon komt Limburg als beste provincie voor ondernemers uit de bus. Limburg heeft een goed investeringsklimaat, een goede bereikbaarheid en ondanks de verslechterde economie is er slechts een gering aantal ondernemers dat te maken kreeg met een bedrijfscrisis, zo meldt het rapport.

Gedeputeerde economische zaken Martin Eurlings is blij met deze mooie resultaten. In het onderzoek wordt ook geconcludeerd dat de provincies in het algemeen nóg meer kunnen doen om startende ondernemers aan te trekken. Juist op dat gebied legt de Provincie Limburg de lat hoog.

Martin Eurlings: “Deze conclusies geven Limburgers alle reden zich ertoe te bewegen een eigen bedrijf te starten en om nog meer startende bedrijven naar Limburg te trekken. We hebben onlangs een onderzoek uit laten voeren naar de behoeften aan ondersteuning van startende ondernemers. Hieruit blijkt dat de starter in Limburg goed ondersteund wordt op zijn weg naar het ondernemerschap. Maar het kan altijd beter�, aldus Martin Eurlings. “We moeten blijven uitdragen dat we een bijzondere regio zijn waar ondernemerskansen liggen. Hiervoor zullen we ons gezamenlijk met de partners inspannen.�
Categorie:
Tag(s):