donderdag, 19. januari 2006 - 16:50

Limburgse Kledingbank krijgt vervolg in andere provincies

Maasbracht

De Kledingbank Limburg die op 1 januari haar deuren opende in Maasbracht, krijgt een vervolg in andere provincies van het land. Dat heeft de Limburgse instelling, die is gericht op de sociale minima, donderdag laten weten. Het initiatief, vergelijkbaar met de Voedselbank, zal navolging krijgen in Amersfoort en Leeuwarden.

Volgens de initiatiefnemers heeft de positieve aandacht vanuit de media ertoe bijgedragen dat de Kledingbank ook in andere provincies onder de aandacht is gekomen.

Ron Verhees, een van de oprichters van de kledingbank, liet aan het begin al weten te hopen op een positief vervolg in de rest van het land. Dat lijkt nu dus te gebeuren. De initiatieven in de andere provincies mogen rekenen op ondersteuning van de winkel in Maasbracht, laten de betrokkenen weten.

Over enkele maanden verwacht de Kledingbank Limburg cijfers per gemeente te kunnen geven. Momenteel kan alleen geconcludeerd worden dat het aantal verwijzingen van hulpverleners zoals Gemeentelijke Sociale Zaken, Huisartsen, Belangenplatforms en Vluchtelingenwerk wekelijks toeneemt. Het bestaan lijkt hiermee gerechtvaardigd, volgens de Midden-Limburgse winkel.
Provincie:
Tag(s):